Virti varškėčiai – skanus pasirinkimas visai šeimai

Virti varškėčiai – tai paprastas, bet skanus patiekalas ne tik mažiems, bet ir dideliems. Receptą lengva paruošti, jame naudojami pagrindiniai ingredientai, tokie kaip varškė, kiaušiniai, miltai ir cukrus. Patiekalas turi daug baltymų ir yra puikus kalcio šaltinis.

Paruošimo laikas: 10 minučių
Virimo laikas: 7 minutės
Bendras laikas: 17 minučių
Porcijos: 4

Ingridientai

  • 500 g varškės (varškės)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1/4 arbatinio šaukštelio druskos

Paruošimo būdas

Dideliame puode užvirinkite vandenį.

Laukdami, kol užvirs vanduo, sudėkite varškę į didelį dubenį ir šakute sutrinkite su cukrumi į kuo vientisesnę masę.

Į varškę įmuškite kiaušinius, supilkite miltus,  druską ir gerai išmaišykite.

Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir į vandenį įdėkite suformuotus varškėtukus.

Virti 5-7 minutes arba kol išplauks į viršų.

Naudodami kiaurasamtį iš vandens išimkite varškėtukus ir padėkite ant lėkštės. Patiekite šiltą su mėgstamu padažu. Galite patiekti su grietine ir uogiene ar tiesiog su sviestu.

Skanaus!

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 190 kcal

Baltymai: 21 g

Riebalai: 2 g

Angliavandeniai: 18 g

Skaidulos: 0 g

Cukrus: 7 g

Kiti populiarūs virtų  varškėčių receptai

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai