vistiena kinietiskai

Vištiena kinietiškai vos per 30 minučių

Tradicinės traškios, kinietiškos vištienos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip paprika, grybai, svogūnai ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta jautiena ar kiauliena.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Ingridientai

4 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas, susmulkintas
  • 2 aitriosios paprikos, susmulkintos (tinka ir saldžios paprikos)
  • 2 skiltelės Česnakas, susmulkintas
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • 4 šaukštai ryžių acto
  • 4 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas
  • kukurūzų krakmolo
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių ir tik iškeps, apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.

Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.

Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.

Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.

Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.

Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 384 kcal
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 30 g
Baltymai: 34 g

Susitikime Instagrame