vistiena kinietiskai

Vištiena kinietiškai vos per 30 minučių

Tradicinės traškios, kinietiškos vištienos receptas, kurį galite paįvairinti daržovėmis, tokiomis kaip paprika, grybai, svogūnai ar baklažanai, o mėsą taip pat galite pakeisti malta jautiena ar kiauliena.

Paruošimo laikas: 10 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Ingridientai

4 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės be kaulų, be odos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas, susmulkintas
  • 2 aitriosios paprikos, susmulkintos (tinka ir saldžios paprikos)
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • 4 šaukštai ryžių acto
  • 4 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • Druska ir pipirai, pagal skonį

Paruošimo būdas

Dubenyje sumaišykite vištienos gabalėlius su 2 šaukštais kukurūzų krakmolo ir druska bei pipirais pagal skonį.

Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol paruduos iš visų pusių , apie 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūną, papriką ir česnaką. Virkite, kol daržovės suminkštės, apie 5 minutes.

Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, ryžių actą, rudąjį cukrų, kečupą ir 1 šaukštą kukurūzų krakmolo, sumaišyto su 1 šaukštu vandens.

Supilkite padažą į keptuvę su daržovėmis ir užvirinkite.

Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol padažas sutirštės, maždaug 2 minutes.

Iškeptą vištieną sudėkite atgal į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad pasidengtų padažu.

Patiekite su ryžiais ir mėgaukitės!

Apytikslė maistinė vertė

(1/4 recepto):

Kalorijos: 384 kcal
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 30 g
Baltymai: 34 g

receptai mamyste

Naujausi mūsų receptai Instagrame - tiks visai šeimai